Om Sallys

Jag har drömt om att starta det här företaget i många, många år. I november 2020, föll alla bitar på plats och jag kunde förverkliga min dröm: Sallys – en reko affär. Sally, det är jag det. Eller, jag heter ju egentligen Marie-Louise i tilltalsnamn, men Sally är ett av mina övriga förnamn. Sally är mitt modigare jag. Och, namnet Sally har funnits i min familj i fyra generationer. Min mormor, min mamma, jag och min dotter. Det är därför min butik fått namnet Sallys.
 
Sallys är inte bara en affär. Vi är en social arbetsplats, vi erbjuder en mötesplats och vi tillverkar nya varor av gamla.
Upload Image...

Social arbetsplats

En målsättning är att en del av vinsten ska gå till lokal välgörenhet som exempelvis kvinnojouren, en idrottsförening eller Majblomman. Vi har haft insamling och skänkt till Majblomman i Ronneby, och vi har kunnat skänka kläder till flyktingar från Ukraina. Du som kund bidrar genom att lämna in fina varor, handla här och genom att skänka varor till oss.
 
Sallys är en social arbetsplats och vi ger möjlighet till arbetsträning och praktik, för att stärka personer som står långt från arbetsmarknaden och som behöver få lite erfarenhet för att lättare kunna få jobb. Viss del av försäljningen går till denna verksamhet och gör att vi har möjlighet att göra studiebesök, köpa in material, gå en kurs mm.
 

Återbruk/redesign

Med återbruk menar vi varor som vi gör om. Det ska vara gjorda av av material som köpts in på loppis eller secondhand eller som har skänkts till oss. Exempel på varor kan vara tygväskor och necessärer gjorda av gardintyg.
 
Vi har kommit igång med lite återbruk. Bland annat säljer vi underbart fina tändrosor gjorda av äggkartonger och ljusstumpar. Vi säljer även krukor som fått nytt liv med decoupage och överblivna servetter.
våra produkter